Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren tager til nordisk topmøde i Washington D.C.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen tager til USA den 12.-14. maj 2016 for at deltage i et amerikansk-nordisk topmøde, som præsident Obama er vært for.

Fredag den 13. maj vil stats- og regeringscheferne samt udenrigsministrene fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige mødes med præsident Obama for at drøfte sikkerhedspolitik, de fælles udfordringer i forhold til klimaforandringer, migration og global udvikling, samt muligheder for øget handel og vækst på tværs af Atlanten. Mødet afsluttes med en statsmiddag i Det Hvide Hus.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for rejsen:

”Norden er præget af små nationer med stor gennemslagskraft. Vores partnerskab på tværs af Atlanten går generationer tilbage. Vi deler værdier med amerikanerne om en verden baseret på demokrati, frihandel og samarbejde.

Vi er i en tid, hvor kræfter uden for det transatlantiske fællesskab afprøver vores evne og vilje til at stå sammen. Obamas værtskab for et fælles nordisk topmøde er udtryk for klar vilje til at fastholde og udbygge det stærke sammenhold.

Jeg ser frem til, at jeg sammen med mine nordiske kolleger får lejlighed til at drøfte fælles udfordringer i dybden med den amerikanske præsident.”

Statsministeren vil også benytte rejsen til at fremme mulighederne for dansk erhvervsliv i USA. Det sker, når statsministeren deltager i reetableringen af netværket ”Congressional Friends of Denmark”, der består af kongresmedlemmer med en særlig interesse i at styrke samarbejdet med Danmark og dansk erhvervsliv.

”Dansk erhvervsliv har spidskompetencer på nogle af de områder, hvor det amerikanske samfund står over for store udfordringer, fx i forhold sundhedsvæsen og den globale opvarmning. Den danske førerposition på disse områder skal udnyttes fuldt ud. Det tror jeg, netværket kan bidrage til, da virksomhederne får en mere direkte vej ind på verdens største marked.”

Udenrigsminister Kristian Jensen ledsager statsministeren under det amerikansk-nordiske topmøde og afholder herudover bilateralt møde med John Kerry.

***


Yderligere oplysninger hos pressesekretær Sabrina Drevsfeldt, telefon 61985080.