Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren til Kina

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger den 9.-12. april Kina.

Formålet med besøget er at styrke og videreudvikle forholdet til Kina, som har stigende betydning for Danmark. Statsministeren vil møde Kinas premierminister Wen Jiabao og vicepræsident Xi Jinping for at drøfte centrale politiske og økonomiske spørgsmål, herunder klima og vejen frem efter COP15.

Et yderligere formål med besøget er at give et internationalt perspektiv på arbejdet i det danske Vækstforum. Statsministeren er således inviteret til at deltage i det årlige "Boao Forum for Asia", som er et årligt højniveauforum for regeringsrepræsentanter, erhvervsfolk, eksperter og akademikere med fokus på økonomi, regional integration, miljø og samfundsudvikling. Her vil statsministeren holde et indlæg om grøn vækst under åbningssessionen. Boao Forum finder sted på den sydkinesiske ø Hainan.

Statsministeren vil drøfte aktuelle muligheder og udfordringer for danske virksomheder i Kina med danske erhvervsledere i Beijing. Statsministeren vil endvidere holde en gæsteforelæsning for studerende på Peking University.

Statsministeren udtaler i den forbindelse:

"Jeg ser meget frem til drøftelserne med premierminister Wen Jiabao og vicepræsident Xi Jinping. Fornyet økonomisk vækst efter krisen, gennemførelse af Copenhagen Accord samt udenrigs- og sikkerhedspolitiske spørgsmål vil stå centralt i drøftelserne.

Jeg forventer at få inspiration til arbejdet i regeringens Vækstforum under besøget i Kina. Både når vi drøfter grøn vækst og frihandel på Boao Forum for Asia, men også ved direkte input fra danske erhvervsfolk i Beijing”.

Programmet for besøget er endnu ikke endeligt, men nedenstående programelementer kan nævnes. Der tages forbehold for ændringer og tilføjelser.

Fredag den 9. april

Ankomst til Hainan og Boao Forum for Asia på Hainan

Velkomstmiddag med Kinas vicepræsident Xi Jinping som vært

Lørdag den 10. april

Tale om grøn vækst ved åbningen af Boao Forum for Asia

Møde med vicepræsident Xi Jinping

Paneldiskussion om frihandel

Afgang til Beijing

Søndag den 11. April

Møde med danske erhvervsledere fra danske virksomheder etableret i Kina

Mandag den 12. April

Gæsteforelæsning ved statsministeren om vejen til "low carbon" økonomi og efterfølgende diskussion med kinesiske studerende på Peking University

Møde med premierminister Wen Jiabao

Afsluttende møde med dansk presse

Afgang til København


Danmark og Kina indgik i oktober 2008 et strategisk partnerskab. Læs mere her: [link http://www.ambbeijing.um.dk/da/menu/InfoOmKina/DanmarksKinapolitik/

Spørgsmål til besøget rettes i Danmark til fg. pressechef Michael Helbo, tlf. 33 92 22 22

Spørgsmål i Kina rettes til souschef på ambassaden i Beijing, Søren Jacobsen (sorjac@um.dk)