Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Topmøde om parallelsamfund

Regeringen ønsker et sammenhængende Danmark, der bygger på et stærkt fællesskab baseret på værdier som frihed, frisind, retssikkerhed og ligeværd.

Men der er boligområder, hvor alt for mange forsørges af det offentlige, hvor hverdagssproget ikke er dansk, og hvor børn vokser op i en modkultur. Det udfordrer sammenhængskraften.

Som led i strategien mod parallelsamfund vil regeringen følge udviklingen på området tæt. Mandag den 18. marts kl. 13.00 – 16.30 inviterer regeringen derfor til Topmøde om parallelsamfund på Marienborg.

Topmødet er en opfølgning på regeringens parallelsamfundsudspil ”Ét Danmark uden parallelsamfund – Ingen ghettoer i 2030”, som et bredt politisk flertal bakker op om.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for mødet:

”Danmark skal være præget af et stærkt fællesskab, hvor alle bidrager til og er en del af det land, vi bor i. Det kan ikke nytte noget, at en stor gruppe af børn vokser op i et miljø, hvor mor og far går derhjemme, kriminalitet er hverdagskost, og der hersker et formørket syn på ligeværd, frisind og frihed. Det må vi som samfund aldrig passivt acceptere. Derfor tog regeringen sidste år hårdt fat på en række områder for at bryde ghettoerne op og få alle med i fællesskabet. Samtidig følger regeringen indsatsen tæt, for at sikre, at værktøjerne tages i brug, og de virker. Jeg glæder mig til regeringens første topmøde om parallelsamfund, hvor vi samler kapaciteter på tværs af samfundet til en snak om det her vigtige indsatsområde.”


***

Der er følgende muligheder for pressen:

Kl. 13.00 – 13.15: Mødestart og statsministerens indledning
Kl. 13.15 – 13.45: Tale ved Bart Somers, borgmester i Mechelen (Belgien)
Kl. 14.15: Pressemulighed
Det er ikke muligt for medier at parkere på Marienborg, og gyldigt pressekort skal bæres synligt.


***


Yderligere oplysninger: Pressesekretær Kristina Mie Hansen, telefon 33 92 22 62