Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Tre nordiske statsministre besøger Verdensjamboreen i Sverige

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger lørdag den 6. august Verdensjamboreen i Rinkaby i Sverige sammen med Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt og Finlands statsminister Jyrki Katainen.

Verdensjamboreen 2011, der foregår fra den 27. juli til den 7. august, har deltagelse af 39.000 spejdere fra hele verden. Fra Danmark deltager mere end 500 spejdere og ledere.

De tre nordiske statsministres besøg på Verdensjamboreen sker blandt andet for at påskønne de unge menneskers grænseoverskridende engagement og for at vise solidaritet med Norge i lyset af tragedien den 22. juli.

*

Statsministerens besøg på Verdensjamboreen i Rinkaby finder sted i tidsrummet kl. 12-14.45, mens den svenske og finske statsminister ankommer kl. 13.

Fra kl. 12-13 besøger statsministeren de danske spejdere og vil bl.a. holde en tale. Herefter vil de tre nordiske statsministre sammen blive vist rundt og besøge spejdere fra de nordiske lande. Medierne vil have mulighed for at dække størstedelen af besøget, ligesom der efter rundvisningen vil være mulighed for at stille spørgsmål til de tre statsministre.

Journalister, der ønsker at dække besøget, skal akkrediteres hos arrangørerne af jamboreen ved et sende en mail til presse@wsj2011.dk senest fredag kl. 12.

Yderligere oplysninger vedrørende Verdensjamboreen, herunder presseadgang: Jonathan Stein, 31 18 75 36.

Yderligere oplysninger vedrørende statsministerens deltagelse: Pressechef Mikael Børsting, 33 92 22 22.