Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Trepartsforhandlinger og drøftelser med kommunerne indledes i Statsministeriet torsdag

Torsdag den 11. februar 2016 indledes trepartsforhandlingerne og drøftelserne med kommunerne om bedre integration med et møde i Statsministeriet. Det sker kl. 13.30 i Spejlsalen.

Ved mødet deltager statsministeren, finansministeren, udlændinge-, integrations- og boligministeren, social- og indenrigsministeren, ministeren for børn, undervisning og ligestilling, beskæftigelsesministeren og repræsentanter fra DA, LO, FTF, AC, Lederne, FA, KL og Danske Regioner.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for mødet:

”Vores økonomiske og kulturelle sammenhængskraft krakelerer, hvis ikke vi får langt flere flygtninge i arbejde hurtigere.

Det er et samfundsproblem, som presser vores økonomi og vores sammenhængskraft. Og det er et menneskeligt problem, hvis flygtninge lever en passiv tilværelse.
Derfor er det afgørende, at vi lykkes med at rette op på årtiers fejlslagen arbejdsmarkedsintegration. Det tror jeg på, vi kan ved at samarbejde tæt med arbejdsmarkedets parter og give kommunerne bedre redskaber i deres hverdag.

Væsentlige samfundsproblemer er tidligere blevet løst i fællesskab med arbejdsmarkedets parter, og den tradition har vi i den grad brug for at tage op igen.”

***

Der vil være en kort fotomulighed, når mødet starter i Spejlsalen kl. 13.30. Fotografer der ønsker at være med ved mødestart, skal ankomme til receptionen i Statsministeriet senest kl. 13.15.

Efter sættemødet, er der ca. kl. 15.30 pressemøde med statsministeren, formanden for LO, direktøren i DA og næstformanden i KL. Pressemødet holdes i Egetræsværelset. Der er adgang til Egetræsværelset fra kl. 13.45.

Det vil ikke være muligt at få adgang til teknisk udstyr placeret i Spejlsalen på dagen.

For adgang til Statsministeriet kræves gyldigt pressekort. Pressekortet skal bæres synligt.

Yderligere oplysninger hos ministersekretær Thure Krarup, telefon 3392 2235.