Pressemeddelelser

Martin Rossen får nyt job

Martin Rossen får nyt job i Danfoss

Stabschef og særlig rådgiver i Statsministeriet Martin Rossen har opsagt sin stilling for at tiltræde som Senior Vice President i Danfoss.

Det sker efter ni års tæt samarbejde med statsminister Mette Frederiksen, først som hendes særlige rådgiver i Beskæftigelsesministeriet 2011-2014, Justitsministeriet 2014-2015, stabschef i Socialdemokratiet 2015-2019 og siden da i Statsministeriet.

***

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

“Martin har en meget stor andel i, at det lykkedes Socialdemokratiet at genvinde regeringsansvaret ved folketingsvalget sidste år, og at regeringen har kunnet sætte en klar politisk retning for vores arbejde. Det kræver en langsigtet strategi, tydelige prioriteter, øget koordination og planlægning - et arbejde, som Martin har både udviklet og igangsat.”

“Martin og jeg har kendt hinanden i 25 år, vi er tætte venner og han har været min nærmeste rådgiver, fortrolige og sparringspartner i de seneste ni år. Jeg vil gerne ønske Danfoss tillykke; Martin bliver ualmindeligt dygtig også i sit nye job for en af Danmarks største private virksomheder. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have beholdt Martin. Samtidig har jeg stor forståelse for, at han efter ni års dedikeret og utrættelig indsats har brug for at åbne et nyt kapitel i sit liv. Både professionelt men også privat. Martin vender tilbage til det private erhvervsliv – og han kan være stolt af sit bidrag til regeringen og Socialdemokratiet.”

***

Martin Rossen udtaler:

”Jeg har været socialdemokrat hele mit liv og de seneste ni år har været en kæmpe ære. Sammen med nogle af landets dygtigste politikere og kollegaer har jeg fået lov at bidrage til ledelsen og udviklingen af Socialdemokratiet. Min stærkeste drivkraft har været at styrke tilliden til, at politik gør en forskel. Demokrati forudsætter, at de folkevalgte har styrken til at stå i spidsen for samfundsudviklingen. Politik skal gøre en forskel, uanset hvem der har flertallets opbakning. Jeg er stolt over de resultater, jeg har været med til. Takket være holdindsatsen og Mettes ledelse er tilliden til Socialdemokratiet i dag stor.“

“Min beslutning om at skifte spor arbejdsmæssigt har været vemodig og krævet grundig overvejelse. Følelserne er meget store og modsatrettede. Jeg kommer til at savne samarbejdet med Mette og det enorme engagement, som præger centraladministrationen, Socialdemokratiet og Christiansborg i det hele taget. Men jeg glæder mig også til mit nye job.”

“Danfoss er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg er vokset op på Als, og min mor var ansat i virksomheden. Danfoss spiller en vigtig rolle for, at verden lykkes med den grønne omstilling. Samtidig har Danfoss en enorm betydning for danske arbejdspladser og vores fælles velstand. Jeg er lige dele stolt og ydmyg over at skulle bidrage til den fortsatte udvikling af Danfoss. Jeg står foran en stejl læringskurve, hvor jeg skal bruge al min erfaring inden for strategi og ledelse. Jeg er overbevist om, at ikke mindst den grønne omstilling kræver et endnu stærkere samspil mellem politiske systemer og globale virksomheder. Det gælder særligt i Europa og den øvrige verden. I min nye rolle håber jeg at kunne bringe forretning og politik tættere sammen på tværs af landegrænser, så vi kan levere nye grønne fremskridt og vækst i forretningen.”

I det politiske sekretariat i Statsministeriet indgår fortsat to særlige rådgivere og en sekretær. Statsministeriet oplyser, at der ikke på nuværende tidspunkt er taget stilling til eventuelle omorganiseringer som følge af Martin Rossens fratrædelse.

***

Yderligere oplysninger: Ledende pressesekretær i Statsministeriet, Karen Clement, telefon +45 33 92 22 59.