Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Danmark har mistet en Dronning

Efter meddelelsen om Hendes Majestæt Dronning Ingrids død udtaler statsminister Poul Nyrup Rasmussen:

Det er med stor sorg, jeg har modtaget meddelelsen om Hendes Majestæt Dronning Ingrids død.

Med Dronning Ingrids død har vi mistet et stort og ansvarsfuldt menneske, der med megen visdom satte sit præg på vores land.

Dronning Ingrid kom til Danmark i 1935 som ung svensk prinsesse men forlod os som alle danskeres dronning og dronningemoder.

Gennem alle årene var Dronning Ingrid ikke blot den kongelige families samlingspunkt men også et stort lyspunkt og holdepunkt for hele Danmark. Det oplevede danskerne i den svære tid under besættelsen. Det har vi oplevet i alle årene siden, hvor Dronning Ingrids store hjertelige interesse for mennesker har inspireret os og været så værdifuld en del af vores fællesskab.

For alle danskere står Dronning Ingrid som den, der med stor livsvisdom og ægte interesse engagerede sig i menneskers livsvilkår. Med stor energi og livsglæde mødte Dronning Ingrid danskerne rundt omkring i landet, ikke mindst i Sønderjylland, der stod hendes hjerte nær.

Vi vil savne Dronning Ingrid. Danmark har i dag mistet en klog Dronning og et stort menneske med en dybtfølt omsorg for hele vores land.

Æret være hendes minde.