Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Lukning af Aktuelt

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udtaler følgende i anledning af dagbladet Aktuelts lukning:

”Med lukningen har Danmark endnu engang måtte sige farvel til et landsdækkende dagblad. Et farvel, der er trist og bekymrende, fordi der igen forsvinder en 'stemme', som er så vigtig for at holde vores demokrati vedlige. Det er med vemod fremover at skulle undvære Aktuelt, som har haft et team af dygtige og engagerede medarbejdere.

Medierne har stor betydning i vores dagligdag både som nyhedsformidlere og som debatforum. Derfor kan vi ikke alene se en sådan lukning, som en virksomhed, der lukker. Vi må forholde os til mediernes demokratiske medvirken. Og noget af den er i dag gået tabt med lukningen af Aktuelt.

Gennem 130 år har Aktuelt, under lidt skiftende navn, været en vigtig deltager i den demokratiske debat i Danmark.

Aktuelt har taget aktiv del i samfundsdebatten om fornyelsen af velfærdssamfundet og var gennem sin historie en formidler af billedet af de skiftende sociale forhold i Danmark og Socialdemokratiets kamp for bedre forhold. Aktuelt stod også for nyskabelser gennem sin lange historie. Senest var et af de spændende tiltag at lade andre grupper overtage avisen for en enkelt dag, f.eks. forfattere, politikere og politifolk.

Jeg håber ikke at bladets lukning betyder, at den debat, som netop Aktuelt har lagt vægt på, nu får for trange kår.

Regeringen lægger stor vægt på mangfoldigheden i det danske mediebillede. Det er helt afgørende for den demokratiske debat i Danmark. Med Aktuelts lukning er det blevet lidt sværere at sikre denne mangfoldighed. Bladets lukning er derfor også en udfordring til de tilbageværende aviser.”