Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Regeringen styrker ligestillingsområdet

Statsministeren har besluttet, at By- og Boligminister Jytte Andersen fremover også skal have ansvaret for ligestillingsområdet. Flytningen af ligestillingsområdet sker med virkning fra den 1. juli 1999.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udtaler i denne anledning:

'Jeg glæder mig over, at udvalget vedrørende det fremtidige ligestillingsarbejde i deres betænkning har foreslået, at der udpeges en minister med ansvar for ligestilling. En minister, der ved siden af ansvaret for et andet område også får det overordnede ansvar for ligestillingsarbejdet. Det synes jeg er et rigtigt godt forslag.

Forespørgselsdebatten i Folketinget den 12. maj i år viste, at mange er enige heri. Derfor har jeg besluttet, at Jytte Andersen ved siden af sit job som By- og Boligminister også skal have ansvaret for ligestillingsområdet.

Med Jytte Andersen som ligestillingsminister får området ikke bare en minister men en ildsjæl, som brænder for at gøre noget for ligestillingen. Jeg har aftalt med Jytte Andersen, at hun med overtagelsen af området også får ansvaret for at følge op på udvalgets øvrige anbefalinger.'