Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren besøger Estland

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen aflægger sammen med Lone Dybkjær besøg i Estland fra fredag den 3. marts til søndag den 5. marts 2000. Besøget er det andet i statsministerparrets rundrejse til alle tre baltiske lande.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen og Lone Dybkjær besøgte Litauen den 25.-27. februar. I den følgende weekend den 10.-12. marts besøger statsministerparret Letland.

Statsministeren udtaler i anledning af besøget i Estland:

'Vi har i den danske regering arbejdet længe for at få Estland og de øvrige baltiske lande med i EU hurtigst muligt. Det var et gennembrud for optagelsesforhandlingerne, at Estland som det første baltiske land kom med i forhandlingsprocessen allerede i 1998. Nu er alle de baltiske lande med. Det styrker Østersø-samarbejdet og stabiliteten i det baltiske område. Vi ser også gerne forbindelserne mellem Estland og NATO udbygget.

Formålet med Lones og min rejse er at styrke det tætte samarbejde mellem Danmark og Estland og understrege Estlands tilhørsforhold til vores demokratiske verden'.

Programmet for besøget følger snarest denne uge. Pressen er velkommen til at deltage. Tilmelding kan ske til ministersekretariatet i statsministeriet på telefonnummer 33 92 22 32. Ministersekretariatet vil under besøget i Estland kunne være behjælpelig med transport og praktik.