Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren besøger Tjekkiet

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen og fru Lone Dybkjær besøger Prag den 23. – 24. august 2001. Det er første gang statsministerparret er på officielt besøg i Tjekkiet.

Umiddelbart efter ankomsten til Prag holder statsministeren tale i det tjekkiske udenrigsministerium om Danmarks syn på Europas fremtid. Grundlaget for talen vil være den danske regerings europapolitiske udspil, som offentliggøres samme dag.

Herefter mødes statsministeren til politisk samtale med Tjekkiets premierminister Milos Zeman.

I forbindelse med besøget udtaler statsminister Poul Nyrup Rasmussen:

”Jeg ser frem til at møde min tjekkiske kollega. Vores drøftelser på torsdag vil være koncentreret om EU, udvidelsen og de tjekkiske optagelsesforhandlinger. Vi vil også berøre sikkerhedspolitiske spørgsmål – ikke mindst NATO og det kommende topmøde, der afholdes i Prag 2002, hvor den næste udvidelse af Alliancen vil være på dagsordenen.”

Fredag mødes statsministerparret med Tjekkiets præsident Vaclav Havel. Besøget i Tjekkiet rundes af med en tur til Prag Slot og den gamle bydel i Prag.

I forbindelse med besøget afholdes pressemøde med den tjekkiske premierminister torsdag den 23. august kl. 17.05 i Government Office.

Yderligere oplysninger: Informationschef Trine Hammershøy, tlf. 33 92 22 59.