Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren deltager i Holocaust-konference

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen rejser onsdag den 26. januar 2000 til Stockholm for at deltage i en stor international konference – The Stockholm International Forum on Holocaust.

Den svenske regering er vært for konferencen. En lang række stats- og regeringsledere vil deltage foruden NGO’ere, overlevende, historikere, undervisere m.fl. Konferencen skal fremme den internationale dialog om uddannelse og information, historiebevidstheden hos ungdommen og forskning i Holocaust.

Statsministeren udtaler i anledning af sin deltagelse i konferencen:

Vi må aldrig glemme Holocaust. Historien må ikke gemmes væk eller forsvinde. Det er en af forudsætningerne for, at vi kan samle alle internationale kræfter om at styrke det demokratisk-politiske fundament for, at folkemord og etniske udrensninger i fremtiden kan forhindres.

Vi har alle en forpligtelse til at sikre, at de yngre generationer kender historien og forstår og respekterer betydningen af demokrati og menneskerettigheder. Derfor besluttede Danmark i 1998 at oprette et Dansk Center for Holocaust- og Folkedrabsstudier. Det er derfor også helt naturligt, at repræsentanter for centeret deltager i konferencen i Stockholm.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen taler på konferencen den 26. januar om aftenen.