Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren deltager i Nordisk Råds session søndag den 7. november 1999

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen rejser søndag den 7. november 1999 til Stockholm for at deltage i Nordisk Råds 51. Session.

Danmark er i det kommende år formand for det nordiske sam- arbejde. Temaet for det danske formandskab vil være: 'De nordiske velfærdsstater – faglig indsigt, menneskeligt udsyn'.

Statsministeren udtaler i den anledning :

'Velfærdssamfundet! Det er det mest centrale tema, man kan forestille sig for det danske formandskab.

Vi har så meget at byde på. Vores velfærdssamfund har jo vist, at vi kan klare os i den internationale konkurrence – og bedre end andre samfund, hvor der ikke bygges på sammenhold, fællesskab og ansvar – især for de svage i samfund. Vores værdier og menneskesyn er baseret på, at alle mennesker i vores samfund har rettigheder og pligter, og at vi ikke skal bygge vores samfund på frygt og konflikter, men på tryghed og retfærdighed. De værdier er langtidsholdbare. Det er vores budskab.

Lad os bruge det nordiske samarbejde til at sætte vort præg på den internationale udvikling. Fem svaner i flok kommer længere end en enlig svale'.

Mandag den 8. november afholdes nordisk statsministermøde, møde med de tre nordiske selvstyreområder (Færøerne, Grønland og Ålandsøerne) og møde med Nordisk Råds Præsidium. Endvidere mødes de fem nordiske statsministre med de baltiske landes regeringschefer.

Tirsdag den 9. november holder Poul Nyrup Rasmussen sin tale som statsminister for det tiltrædende formandsland. Danmark overtager formandskabet for det nordiske samarbejde ved årsskiftet.