Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren deltager i SOCSUM+5 mødet 25.-26. juni 2000

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen rejser søndag den 25. juni sammen med fru Lone Dybkjær til Genève for at deltage i SOCSUM+5.

Besøget indledes med et aftenmøde med blandt andre Generaldirektør i ILO, Juan Somavia og Generaldirektør i WHO, Gro Harlem Brundtland.

Mandag morgen mødes statsministeren med den danske delegation, hvorefter han taler ved åbningsceremonien som en naturlig forlængelse af, at Danmark i 1995 var vært ved det Sociale Topmøde i København.

'Desværre er der stadig mange rige lande, som mangler at følge op på det sociale topmøde. Det er stadig tvingende nødvendigt, at den 3. verden ikke glemmes, og at vi husker hinanden på, at det også er vores værdier og solidaritet med de fattige fra 3. verdens lande, der står på spil. Derfor ligger mandagens møde i FN også i en god forlængelse af vores møde for nylig i Skagen mellem de fem nordiske lande og Sydafrikas præsident T. Mbeki, som senest er fulgt op på topmødet i Feira. Det er vigtigt, at Afrika og det afrikanske folk på ingen måde glemmes.'

I løbet af mandagen vil statsministeren blandt andet føre bilaterale samtaler og deltage i et frokostmøde, hvor Generalsekretær Kofi Annan er vært.

Nærmere information om program og praktik kan fås hos informationskonsulent Trine Hammershøy, Statsministeriet på tlf. 33 92 22 59 eller hos fuldmægtig Lisbeth Rubinstein, Udenrigsministeriet, tlf. 33 92 08 47.