Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren deltager i topmødet om Stabilitetspagten i Sarajevo

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen ledsaget af udviklingsminister Jan Trøjborg rejser fredag den 30. juli til Sarajevo for at deltage i topmødet om Stabilitetspagten.

Stats- og regeringschefer fra bl.a. EU, USA, landene i Sydøsteuropa, Rusland, Canada, Japan og Norge (OSCE-formandskab) samt en række internationale organisationer deltager i topmødet.

Statsministeren udtaler i anledning af topmødet:

'Stabilitetspagten udgør fundamentet for de kommende års genopbygning på Balkan. Topmødet i Sarajevo den 30. juli er det næste vigtige skridt til at vinde freden.

Der er brug for en langsigtet politisk og økonomisk indsats. Det stiller store krav til landene selv og det forudsætter ikke mindst en solidarisk indsats fra både store og mindre lande i Europa og hele det internationale samfund.'

Af logistiske årsager flyver statsministeren sammen med sine tyske og nordiske kolleger mellem Bonn og Sarajevo. Det er aftalt med det tyske Bundeskanzleramt, som stiller en Airbus til rådighed for denne del af rejsen, at et begrænset antal danske journalister kan ledsage statsministeren. Tilmeldte journalister vil skulle møde fredag den 30. juli kl. 7.00 i den militære del af Köln/Bonn lufthavnen.

Interesserede journalister bedes snarest - og senest tirsdag den 27. juli kl. 10.00 - rette henvendelse til Statsministeriet, Søren Kelstrup (33 92 22 36), vedr. de nødvendige praktiske oplysninger.