Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren diskuterer den fælles valuta - euroen torsdag 11. november 1999

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen tager nu hul på næste fase i debatten om den fælles valuta - euroen. Ved en række møder rundt omkring i landet vil ministeren diskutere fordele og ulemper ved dansk tilslutning til euroen.

Møderækken indledes torsdag den 11. november 1999 med et besøg på Herlev Sygehus kl. 14.30, hvor statsministeren mødes med de ansatte og diskuterer Danmarks deltagelse i den fælles valuta.

Senere på dagen er der fyraftensmøde i KAD’s forbundshus på Applebys Plads 5. Ansatte i forbundet har kl. 16.30 mulighed for at diskutere med statsministeren.

Dagen sluttes af med et møde med læserne på dagbladet Aktuelt på Kalvebod Brygge. Arrangementet starter kl. 19.

Pressen er velkommen til alle tre arrangementer.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udtaler i den anledning:

'Den fælles valuta er i dag en realitet. 11 af EU’s 15 medlemslande gik for snart et år siden ind i euroen og tilsluttede sig den fælles valuta. 11 lande med tilsammen næsten 300 millioner indbyggere. 11 lande der aftager næsten halvdelen af Danmarks eksport.

Den fælles valuta er ikke længere et fjernt luftkastel. Euroen er virkelighed – en virkelighed vi i Danmark må forholde os til. Vi kan tilslutte os, eller vi kan blive uden for. Valget er op til os selv.

Inden vi beslutter os, skal vi have en grundig debat, hvor fordele og ulemper belyses. Jeg har i længere tid i taler og artikler argumenteret for et ja til den fælles valuta. Nu glæder jeg mig til at fortsætte debatten ved en række møder med danskerne rundt omkring i landet.'