Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren får besøg af Vietnams premierminister

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen får besøg af Vietnams premierminister Phan Van Khai onsdag den 29. september 1999.

Statsministeren udtaler i anledning af besøget:

'Så mødes vi igen. Første gang jeg havde lejlighed til at mødes med Vietnams premierminister Phan Van Khai var i 1998 ved topmødet mellem EU og Asien i London (ASEM II-topmødet).

Sydøstasien blev sidste år ramt af en voldsom finansiel krise. En krise som satte sig spor i verdenshandelen. Vietnam blev også ramt. Jeg ser frem til at høre, hvordan det går med de økonomiske reformer.

Danmark bidrager til reformerne. Vietnam er et af Danmarks såkaldte programsamarbejdslande. I 1998 var den danske bilaterale ulandsbistand på 187 millioner kr.

Jeg vil i min samtale med premierministeren lægge vægt på Vietnams betydning for det regionale samarbejde i Sydøstasien. Og jeg vil også ved denne lejlighed understrege, at respekten for de grundlæggende menneskerettigheder er et afgørende element i Danmarks internationale politik. '

Efter den politiske samtale mellem statsminister Poul Nyrup Rasmussen og premierminister Phan Van Khai vil der blive afholdt et pressemøde. Det forventes at finde sted kl. 18 i Statsministeriets Spejlsal.