Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren og Lone Dybkjær besøger Oslo

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen aflægger sammen med Lone Dybkjær officielt besøg i Oslo den 29.-30. marts 2000.

I anledning af besøget bemærker Statsministeren:

'Jeg ser frem til besøget i Norge – og til at mødes med min nye norske kollega statsminister Jens Stoltenberg, en god ven, jeg har kendt i ganske mange år.

Det er velkendt, at forholdet mellem Norge og Danmark er ganske særligt. Vort venskab og fælles er noget ganske særligt.

Danmark og Norge har helt naturligt fælles holdninger til mange af tidens udfordringer. Til det fredsbevarende og konfliktforebyggende arbejde, til menneskerettighedsspørgsmålet, til FN’s vigtige arbejdsområde. Ved samtalen med den norske statsminister vil vi således blandt andet drøfte det nordiske samarbejde, samt aktuelle EU-spørgsmål, østersøsamarbejdet – herunder det forestående topmøde for Østersølandenes stats- og regeringschefer i Kolding den 12.-13. april 2000'.

Under besøget i Oslo mødes statsministeren med statsminister Jens Stoltenberg. Der vil tillige blive afholdt møde med Stortingspræsident Kirsti Kolle Grøndahl samt med medlemmer af Stortingets utenrikskomité. Endelig mødes statsministeren med repræsentanter fra norsk erhvervsliv.

Statsministeren og Lone Dybkjær vil under besøget blive modtaget i audiens af Norges Konge og Dronning.