Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Statsministeren rejser til Brasilien for at deltage i EU-Latinamerika topmøde

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen rejser søndag den 27. juni 1999 til Rio de Janeiro for at deltage i EU-Latinamerika topmøde den 28. og 29. juni.

Topmødet mellem EU og Latinamerika/Caribien er det første topmøde mellem de to regioner nogensinde. Der forventes deltagelse af cirka 40 stats- og regeringschefer.

Topmødet skal styrke den positive udvikling i samarbejdet mellem EU og Latinamerika/Caribien og sætte dagsordenen og rammerne for de kommende års samarbejde på det politiske-, økonomiske-, uddannelsesmæssige- og kulturelle område.

Statsministeren vil på mødet holde en tale om behovet for uddannelse og dygtiggørelse gennem hele arbejdslivet. Statsministeren udtaler i denne anledning:

'Uddannelse er fundamentalt for udbygning og sikring af velfærden i fremtidens internationale konkurrence. Det er en investering i fremtiden for mennesker og samfund. Uddannelse er også en fundamental menneskeret. Et godt uddannelsessystem er forudsætningen for, at ikke alene demokratierne i vor del af verden kan fungere, men også demokratierne i Latinamerika og Caribien.'