Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Pressemeddelelser

PNR Udtalelse af statsminister Poul Nyrup Rasmussen i anledning af terrorangrebet på USA

Jeg er dybt chokeret over den ufattelige katastrofe, der har ramt USA i eftermiddag. Vi fordømmer på det allerskarpeste de kræfter, der står bag denne skændige gerning. Der er tale om et fuldstændigt uacceptabelt og frygteligt angreb på det amerikanske folk og USA’s demokrati.

På nuværende tidspunkt er der ikke fuld klarhed over katastrofens omfang og de kræfter, der står bag angrebene på livsnerven i det amerikanske demokrati. Det er uvist, om de brutale angreb vil fortsætte.

Regeringen har fuld tillid til, at den amerikanske regering og det amerikanske demokrati vil stå denne udfordring igennem. Vi udtrykker vores fulde solidaritet med præsident Bush og med det amerikanske folk i denne svære stund.

Der er tale om en masseterrorisme udført med en grusom kynisme og med store tab af uskyldige menneskers liv. Dette er ikke alene et angreb på USA. For mig er det et angreb på hele den demokratiske verden. Vi er oppe imod en umenneskelig fanatisme. Nu må de demokratiske samfund stå sammen og gøre alt, hvad vi kan for at standse denne terrorisme.

Jeg udtrykker min allerdybeste medfølelse med ofrene, deres familier og hele det amerikanske folk.

Jeg har samtidig sendt et personligt budskab til præsident George W. Bush i anledning af de tragiske begivenheder.

Den danske regering har øjeblikkeligt iværksat en række foranstaltninger for at højne sikkerhedsberedskabet. Vi har i øvrigt på baggrund af disse forfærdelige begivenheder besluttet at iværksætte en revurdering af det præventive og sikkerhedsmæssige beredskab.

Forsvaret følger løbende situationen.