Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Spørgetime med statsministeren i Folketinget udsat

Statsminister Mette Frederiksen har i dag efter aftale med Folketingets formand sendt nedenstående brev til Folketingets Præsidium om, at den udvidede spørgetime, der skulle have været afholdt i Folketingssalen tirsdag kl. 13.00 udskydes. Statsministeriet har netop fået oplyst, at Folketingets Præsidium har imødekommet anmodningen.

Til Folketingets Præsidium

Jeg skal herved – efter aftale med Folketingets formand – anmode om, at dagens spørgetime udsættes til i morgen onsdag 4. november 2020 forudsat at justitsministeren forinden har modtaget et negativt svar på sin test for Covid-19.

Henset til, at justitsministeren i sidste uge deltog i møde med medlemmer af Folketinget, der siden er testet positive for Covid-19, at justitsministeren i går er gået i selvisolation med tydelige symptomer på Covid-19 og at jeg selv fredag deltog i møde med justitsministeren finder jeg det samlet set ikke hensigtsmæssigt over for Folketingets partier at møde fysisk frem i Folketinget i dag.

Jeg havde håbet, at der på nuværende tidspunkt ville foreligge et negativt svar på den test, justitsministeren fik foretaget i går, således at spørgetimen i dag kunne gennemføres uden risici, men der foreligger endnu ikke et testresultat.

Med venlig hilsen

Mette Frederiksen

Indtil der foreligger et testresultat, vil statsminister Mette Frederiksen og de øvrige ministre, der har deltaget i møder med justitsministeren, afvikle alle møder virtuelt.  

Ministre, der har deltaget i møder med folketingsmedlemmer, der er testet positive, er gået i hjemmekarantæne og testes for Covid-19.

 

For yderligere oplysninger: Pressesekretær i Statsministeriet, Christian Moselund Aaby, på pressetelefon +45 29 10 88 25.