Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren besøger Ghana og det danske fregatbidrag i Guineabugten

Statsminister Mette Frederiksen rejser den 24.-25. november på officielt besøg til Ghana og besøger det danske fregatbidrag i Guineabugten. Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen deltager i besøget.

Besøget til Ghana markerer 60-året for etableringen af diplomatiske forbindelser og er en understregning af de stærke bilaterale relationer mellem Danmark og Ghana. Ghana er et strategisk vigtigt partnerland i Vestafrika og i Afrika generelt. Det gælder særligt inden for fred og sikkerhed, herunder maritim sikkerhed, vækst og handel.

I Ghana vil statsministeren blandt andet mødes med Ghanas præsident samt Ghanas minister for vand og sanitet.

Under besøget vil statsministeren besøge fregatten Esbern Snare, der er indsat i Guineabugten frem til april 2022.  Det danske fregatbidrag har til formål at forbedre den maritime sikkerhed og afskrække pirateri i et område, hvor 30-40 danskopererede skibe sejler på daglig basis.

 

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Jeg ser meget frem til at besøge det danske bidrag til pirateribekæmpelse i Guineabugten. Danmark er en af verdens største søfartsnationer, og vi har derfor en særlig interesse i at værne om den frie maritime verdenshandel. Derfor er Danmark igen gået forrest i kampen mod pirateri for at sikre den frie sejlads og vores søfolks sikkerhed”.

”Samtidig er besøget i Ghana en vigtig markering af det stærke partnerskab, som eksisterer mellem Danmark og Ghana. Efter et mangeårigt udviklingssamarbejde udvikler vi vores partnerskab i en ny retning”.

 

For yderligere oplysninger: Kontakt Statsministeriets pressefunktion på +45 29 10 88 25.