Pressemeddelelser

Statsministeren besøger Namibia og Sydafrika

Danmark og Europa skal styrke samarbejdet med landene på det afrikanske kontinent om at løse de globale kriser, vi står overfor. Derfor rejser statsminister Mette Frederiksen sammen med den nederlandske premierminister, Mark Rutte, til Namibia og Sydafrika fra den 19. til den 21. juni. Her besøger de den namibiske præsident, Hage Geingob, og den sydafrikanske præsident, Cyril Ramaphosa.

”Det er kun gennem dialogens vej og samarbejde, at vi kan finde svar på de mange svære kriser og fælles udfordringer som Europa og Afrika står overfor,” udtaler Mette Frederiksen og fortsætter:

”Med de globale udfordringer, vi ser, er det vigtigere end nogensinde, at vi tænker i fælles løsninger og sikrer en tættere europæisk dialog med afrikanske lande. Krigen i Ukraine har haft store konsekvenser for lande verden over, ikke mindst på det afrikanske kontinent. Vores fælles dansk-nederlandske besøg til Namibia og Sydafrika er et vidnesbyrd om det europæiske ønske om et styrket samarbejde og partnerskab.”

Både Namibia og Sydafrika er vigtige partnere i kampen for international frihed, fred og sikkerhed. De har samtidig nogle af verdens bedste forudsætninger for udbygning af vedvarende energi, som er en vigtig del af den globale grønne omstilling.

”En af vores generationers største udfordring, klimakrisen, er noget vi skal finde fælles løsninger på. Sydafrika og Namibia har begge stort potentiale for den grønne omstilling, og de vil gerne.
Sidste år indgik Danmark og Sydafrika et Grønt Strategisk Partnerskab, der er et stærkt fundament for fælles løsninger på klima- og energikrisen, som vi skal arbejde videre på. Også Namibia er en frontløber, som har store grønne ambitioner. Det er muligheder, vi skal gribe,” siger statsminister Mette Frederiksen.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.