Pressemeddelelser

Statsministeren besøger premierminister Meloni

Statsminister Mette Frederiksen har i dag besøgt Italiens premierminister Giorgia Meloni i Rom.

Her har de to regeringsledere blandt andet diskuteret behovet for nye løsninger, når det kommer til de europæiske udfordringer på migrationsområdet. Derudover har bl.a. støtte til Ukraine og vigtigheden af at styrke EU’s globale partnerskaber, særligt i Afrika, været på dagsordenen.

”Danmark og Italien ser ens på flere af de centrale udfordringer, som vi står over for lige nu. EU skal styrke vores globale partnerskaber. Ikke mindst med landene i Afrika. Det er afgørende for håndteringen af vores fælles udfordringer. Klimakrisen, den grønne omstilling, energisikkerhed. Og ikke mindst migration,” siger statsminister Mette Frederiksen.

EU modtog sidste år det højeste antal asylansøgere siden migrationskrisen i 2015 og 2016. I de første tre måneder af 2023 er mere end 27.000 migranter indrejst irregulært til Italien via Middelhavet, svarende til en stigning på mere end 300 pct. i forhold til samme periode sidste år.

”Vi skal styrke EU’s ydre grænser og øge samarbejdet med lande uden for EU, hvis vi skal migrationsudfordringerne til livs. Men der skal også nye løsninger til. Det var et af mine hovedbudskaber i dag. Mennesker omkommer i Middelhavet, og det er de facto menneskesmuglerne, der bestemmer, hvem der kommer til Europa. Det kan vi ikke lade stå til,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Mødet var det første bilaterale møde mellem statsminister Mette Frederiksen og den italienske premierminister Giorgia Meloni.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.