Pressemeddelelser

Statsministeren besøger USA’s præsident

Statsminister Mette Frederiksen møder præsident Joe Biden i Det Hvide Hus mandag den 5. juni 2023.

”Det er altid noget særligt for en statsminister at repræsentere Danmark i Det Hvide Hus. Det er det også for mig, og jeg glæder mig til besøget. USA er vores vigtigste allierede. Det transatlantiske bånd er så stærkt, som det nogensinde har været,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Der er lagt op til at tale om en række emner, herunder det dansk-amerikanske samarbejde, den fortsatte støtte til Ukraine, forventningerne til NATO-topmødet i Vilnius og samarbejde om fremtidens trusler samt grøn omstilling og klima.

”En usikker verden kræver sikre partnerskaber. Der er krig i Europa. Den geopolitiske situation er i opbrud. Autoritære tendenser vinder frem. Det har Ruslands brutale invasion kun bekræftet. USA er under præsident Bidens lederskab gået forrest i støtten til Ukraine. Vi står samlet, ikke splittet,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Akkreditering for danske medier i forbindelse med besøget sker via Danmarks Ambassade i Washington. Der er et begrænset antal pladser. Anmodning om akkreditering skal sendes til sofras@um.dk, senest tirsdag den 30. maj kl. 12.00. Nærmere detaljer om programmet vil blive udsendt senere til akkrediterede medier.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.