Pressemeddelelser

Statsministeren deltager i åbningen af FN’s Generalforsamling

Med fokus på blandt andet Ruslands krig i Ukraine, klimafinansiering og gældslettelse rejser statsminister Mette Frederiksen den 17.-19. september til New York, hvor hun deltager i åbningen af Generalforsamlingen og i Verdensmålstopmødet. Der vil også blive fokuseret på en fornyelse af den internationale finansielle struktur, som er efterspurgt af lande fra det globale syd.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”I en mere urolig verden er internationalt samarbejde kun blevet vigtigere. Det ser vi med krigen i Ukraine. Krigen har haft ubegribeligt store konsekvenser for den ukrainske befolkning, men krigen rammer også resten af verden hårdt. Ikke mindst de i forvejen mest udsatte mennesker i verden. Det er afgørende, at vi hjælper med at finde løsninger. Det gælder bl.a. de mange lande, som sidder fast i uholdbar gæld. Og det gælder hjælp til den grønne omstilling. Danmark har meget at bidrage med. I 2015 vedtog alle FN’s medlemslande de 17 verdensmål. Men vi skal gøre meget mere for at sikre en fredelig og bæredygtig udvikling."

Åbningen af FN’s Generalforsamling i år er den sidste inden Danmark i juni 2024 er på valg til et ikke-permanent sæde i FN’s Sikkerhedsråd for perioden 2025-2026. 

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Danmark stiller op til FN’s Sikkerhedsråd, fordi vi tager globalt ansvar. En plads i Sikkerhedsrådet er en af de mest betydningsfulde platforme et lille land som Danmark kan få. Hvis vi bliver valgt ind vil vi med et solidt fodfæste i FN-pagten og folkeretten arbejde for at fastholde respekten for de fælles spilleregler, der er så afgørende både for små landes sikkerhed, for menneskerettighederne og for beskyttelsen af civile. Vi skal bygge broer i en tid, hvor verden er præget af øgede kløfter og konflikter.”

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Nicolai Wammen, indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, erhvervsminister Morten Bødskov, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen vil også deltage i åbningen af FN’s Generalforsamling.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.

Se fotoserie her: