Pressemeddelelser

Statsministeren deltager i NATO-topmøde i Vilnius

Støtten til Ukraine og forsvaret af NATO er nogle af omdrejningspunkterne, når statsminister Mette Frederiksen deltager i NATO’s topmøde i Vilnius den 11. juli til 12. juli sammen med udenrigsministeren og den fungerende forsvarsminister.

”NATO er og bliver hjørnestenen i Danmarks sikkerhed. Der er intet over eller ved siden af. Allierede har arbejdet målrettet på at styrke NATO. Det arbejde skal vi nu gøre status på,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Danmark bidrager blandt andet til NATO’s kollektive forsvar med en bataljon til de baltiske lande fra midten af 2024 og et forsvarsforlig, der styrker forsvaret med 143 milliarder kroner over 10 år. Og med vores nordiske naboer bliver NATO endnu stærkere, understreger statsministeren:

”Finsk – og snart svensk – medlemskab af alliancen er en historisk milepæl for NATO, Norden og Danmarks sikkerhed. Og der er ingen tvivl om, at de vil styrke alle allieredes sikkerhed.
Det er samtidigt afgørende, at vi sikrer den markante støtte til Ukraines forsvarskamp, hvor jeg er stolt af, at Danmark er blandt de største bidragsydere i forhold til vores størrelse. Ukraines sikkerhed er vores sikkerhed.”

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.