Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren deltager i Nordisk Råd og mødes med nordiske regeringsledere samt NATO’s generalsekretær i København

Statsminister Mette Frederiksen deltager onsdag den 3. november i Nordisk Råds 73. Session, der finder sted i København. I den forbindelse mødes statsministeren med sine nordiske kollegaer i Statsministeriet. Samme dag tager statsministeren imod NATO’s generalsekretær, Jens Stoltenberg.

Finland er som formand for Nordisk Ministerråd vært for mødet med de nordiske regeringsledere. Til mødet deltager statsministrene fra Danmark, Norge, Finland og Island samt Sveriges minister for nordisk samarbejde sammen med lederne af Grønland, Færøerne og Åland.

I forbindelse med mødet afholdes der et fælles pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet onsdag den 3. november klokken 10.20-11.00. Pressemødet vil foregå på engelsk.

Efter mødet med de nordiske regeringsledere tager statsministeren imod et officielt besøg af NATO’s generalsekretær, Jens Stoltenberg. Det bilaterale møde begynder klokken 11.05. Herefter vil statsministeren sammen med NATO’s generalsekretær afholde et doorstep i Spejlsalen i Statsministeriet klokken 12.05-12.20.

 

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”I en verden, hvor vi ser autoritære tendenser vinde frem, er det transatlantiske samarbejde i NATO og fastholdelsen af den internationale regelbaserede orden stadigt vigtigere for danskernes sikkerhed og tryghed. Danmarks stærke engagement i NATO er fundamentet for dansk sikkerheds- og forsvarspolitik. Derfor ser jeg meget frem til at møde generalsekretær Jens Stoltenberg i København. Vi skal blandt andet drøfte det transatlantiske samarbejde, situationen i Afghanistan og regionale sikkerhedsudfordringer”.

”Vores samarbejde i Norden er tæt og stærkt. Det markerer vi med vores nordiske møde samt Nordisk Råds session i København. Den nordiske region er bredt set kommet godt ud af corona-pandemien. Men vi kan og skal stadigvæk lære af hinandens erfaringer og styrke vores beredskab, så vi ikke igen kommer på bagkant, når en sundhedskrise rammer. Det glæder jeg mig til at drøfte med mine kollegaer”.

 

***

I forbindelse med statsministerens møder den 3. november 2021 vil der være følgende muligheder for pressen:

Kl. 09.05-09.30 – Fotomulighed 1: Foto ved statsministrenes og ledernes ankomst til Dronningeporten i Statsministeriet samt efterfølgende familiefoto i Abildgaardsalen.

Mødetid for pressen klokken 08.15 i Dronningeporten, Statsministeriet.

 

Kl. 10.20-11.00 – Pressemøde i Spejlsalen med statsministrene fra Danmark, Norge, Finland, Island og den svenske minister for nordisk samarbejde samt lederne af Grønland, Færøerne og Åland.

Mødetid for pressen til Spejlsalen i Statsministeriet klokken 09.40.

 

Kl. 11.05-11.10 – Fotomulighed 2: Foto ved NATO’s Generalsekretærs ankomst til Statsministeriet i Dronningeporten.

Mødetid for pressen klokken 10.20 i Dronningeporten, Prins Jørgens Gård.

 

Kl. 12.05-12.20 – Doorstep i Spejlsalen med statsminister Mette Frederiksen og NATO’s Generalsekretær Jens Stoltenberg.

Pressen har adgang til Spejlsalen fra klokken 11.30.

 

Bemærk:

Deltagelse i pressemulighederne i Statsministeriet kræver akkreditering. Ansøgning om akkreditering til de specifikke pressemulighederne skal sendes til presse@stm.dk senest mandag den 1. november klokken 12.00. Ønsker man adgang til flere pressemuligheder samles det med angivelse af hvilke muligheder, der ønskes adgang til. Statsministeriet vil tirsdag den 2. november melde retur om, hvorvidt der er opnået akkreditering.

Gyldigt pressekort og akkreditering skal bæres synligt under alle pressemulighederne i Statsministeriet.