Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren deltager i Sahel-møde med Frankrigs præsident Macron

Statsminister Mette Frederiksen rejser i dag, den 16. februar, til Paris, hvor hun deltager i en arbejdsmiddag med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron. I mødet deltager endvidere stats- og regeringschefer fra europæiske og afrikanske lande samt ledere fra EU og FN.

Mødet vil være en anledning til at drøfte situationen i Sahel-regionen, inden lederne torsdag rejser til Bruxelles for at deltage i topmødet mellem EU og den Afrikanske Union.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Situationen i Sahel udgør en alvorlig krise på tærsklen til Europa. Udviklingen har stor betydning for Danmark. Skrøbeligheden øger risikoen for migrationsstrømme mod Europa. Der er terrorgrupper som al-Qaeda og Islamisk Stat i området, som må og skal bekæmpes.

Vi er nødt til at engagere os, også selvom det er svært. Derfor er jeg glad for, at præsident Macron har taget initiativ til at samle europæiske og afrikanske partnere for at diskutere, hvordan vi i fællesskab bidrager til at løse den sikkerhedsmæssige humanitære og politiske krise, som plager regionen.”

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.