Pressemeddelelser

Statsministeren deltager i sikkerhedskonference i München

Statsminister Mette Frederiksen rejser den 18. februar til München i Tyskland. Her deltager hun i den årlige internationale sikkerhedskonference med bl.a. andre stats- og regeringsledere og internationale meningsdannere, som finder sted fra den 17.-19. februar.

Sikkerhedskonferencen er en vigtig platform for at drøfte tidens mest centrale sikkerhedspolitiske spørgsmål. I år ventes fokus særligt at være på Ruslands angrebskrig mod Ukraine og europæisk sikkerhedspolitik. Dagsordenen sætter også fokus på Kinas sikkerhedspolitiske rolle i verden, globale udfordringer som f.eks. fødevarekrisen og klima, samt teknologiområdet.

Statsministeren skal desuden holde hyldesttalen ved overrækkelsen af den såkaldte Kleist-pris, der i år gives til den svenske og den finske regering for deres ansøgninger om medlemskab af NATO.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Det er snart et år siden, at Putin startede sin brutale invasion af Ukraine. Det ukrainske folk kæmper ikke bare for sin egen frihed, men også for resten af Europa og vores fælles værdier. Vi må ikke vakle. Vi skal støtte Ukraine så meget som overhovedet muligt, så de kan genetablere deres territoriale integritet. Det ser jeg frem til at drøfte på konferencen, som også er en mulighed for, at verdens ledere yderligere kan styrke sammenholdet til støtte for ukrainerne. Vi skal også finde fælles løsninger på de udfordringer, der lige nu forstærkes af krigen. Det gælder blandt andet fødevare- og gældskrise.

Samtidig er jeg glad for at kunne markere Finlands og Sveriges historiske ansøgninger om NATO-medlemskab. Der er fuld opbakning fra Danmark til deres optagelse i Alliancen snarest muligt. Deres medlemskab vil indebære en klar styrkelse af NATO og alle allieredes sikkerhed.”

Udover statsministeren deltager udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i sikkerhedskonferencen den 17. februar og den 18. februar om formiddagen.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.