Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren er vært for europæisk topmøde om havvindspotentialet i Nordsøen

Click here for English version.

Statsministeren samler kommissionsformand, Ursula von der Leyen, Tysklands kansler, Olaf Scholz, Nederlandenes premierminister Mark Rutte og Belgiens premierminister Alexander De Croo til europæisk topmøde om havvind onsdag den 18. maj 2022.

Topmødet vil have fokus på den centrale rolle, havvind spiller i forhold til at gøre EU fri af fossile brændsler, og hvordan Nordsøen kan blive et grønt kraftcenter for EU. På topmødet vil landene sætte en fælles vision for udbygningen af havvind og tilhørende infrastruktur i Nordsøen. EU’s energikommissær og landenes klima- og energiministre samles samme dag i Esbjerg for at styrke det regionale samarbejde.

Topmødet holdes i forlængelse af Danmark kan mere II, hvor det fremgår, at Danmark vil gå foran og arbejde for et stærkt regionalt og europæisk samarbejde i Nordsøen og i Østersøen om at forsyne EU med grøn energi.

Der vil i forbindelse med topmødet blive afholdt pressemøde med stats- og regeringscheferne på Esbjerg Havn.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Europa skal hurtigst muligt være uafhængig af russisk gas. Danmark vil gå forrest og bane vejen for, at Nordsøen bliver et grønt kraftværk for hele Europa baseret på dansk teknologi og danske erfaringer.

Derfor har vi taget initiativ til topmødet, og jeg glæder mig over opbakning fra Tyskland, Nederlandene, Belgien og EU-Kommissionen.

Jeg ser frem til at vise Nordsøens grønne potentiale og diskutere, hvordan vi øger ambitionsniveauet og sætter fart i udbygningen af havvind og infrastruktur i Nordsøen.”

For anmodning om akkreditering se ipcd.dk fra onsdag d. 11. maj.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.