Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren holder virtuelt topmøde med Sydkoreas præsident

Statsminister Mette Frederiksen har søndag haft et virtuelt møde med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in. Udenrigsminister Jeppe Kofod og miljøminister Lea Wermelin deltog også i mødet.

I den forbindelse har Danmark og Sydkorea opgraderet det strategiske partnerskab med fokus på det grønne samarbejde.

”Sydkorea er i dag verdens 10. største økonomi. I de kommende år sætter Sydkorea turbo på energiomstillingen og vil blandt andet arbejde for CO2-nuludledning i 2050. Det styrkede partnerskab åbner døre for danske virksomheder, der står klar til at levere teknologi og løsninger til gavn for den grønne omstilling og jobskabelse,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Danmark har siden 2011 haft et strategisk partnerskab med Sydkorea. Opgraderingen af partnerskabet sender et klart signal om, at Danmark vil være en af få særligt vigtige partnere for Sydkorea. Det giver flere muligheder for et langvarigt og værdifuldt samarbejde, ikke mindst i forhold til grønne løsninger.

”Der er et kæmpe potentiale for danske virksomheder på det sydkoreanske marked, især inden for havvind. Eksempelvis har CIP, Vestas og Ørsted netop indgået vigtige samarbejdsaftaler med sydkoreanske partnere inden for havvindsområdet. Samarbejdsaftalerne understreger, at det stærke grønne samarbejde mellem vores to lande allerede gavner dansk erhvervsliv og bidrager til vækst og beskæftigelse herhjemme,” lyder det fra statsministeren. 

Statsministeren deltager i morgen ved det grønne P4G-topmøde, der i år afvikles virtuelt under sydkoreansk værtskab. Mere end 40 stats- og regeringsledere forventes at deltage i topmødet. Danmark var værter for det første P4G-topmøde i 2018.

 

***

 

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.

 

Download 'Joint Press Statement between the President of the Republic of Korea, Moon Jae-in and the Prime Minister of Denmark Mette Frederiksen' herunder.

pdf (136 Kb)