Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren og syv borgmestre underskriver principaftale om velfærdsaftaler

Statsminister Mette Frederiksen har sammen med finansminister Nicolai Wammen og borgmestrene fra Esbjerg, Helsingør, Holbæk, Langeland, Middelfart, Rebild og Viborg torsdag holdt et virtuelt Marienborgmøde. På Marienborgmødet drøftede statsministeren, finansministeren og de syv borgmestre de velfærdsaftaler, som regeringen ønsker at indgå med de syv kommuner på henholdsvis dagtilbuds-, folkeskole- og ældreområdet.

Mødet resulterede i, at statsministeren og de syv borgmestre kunne underskrive en politisk principaftale med de ambitioner og forpligtelser, som velfærdsaftalerne skal bygge på.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Særligt midt i en meget alvorlig tid glæder jeg mig enormt meget til at følge kommunernes arbejde med at skabe mere nærhed i velfærden. Det er en unik mulighed, hvor vi politikere – både på Christiansborg og i kommunalbestyrelserne – træder et skridt tilbage og lader engagementet, dedikationen og ideerne i den enkelte daginstitution, folkeskole og plejehjem blomstre. Det skal selvfølgelig ske under nogle overordnede rammer. Det har vi haft en rigtig god dialog om, og jeg er glad for, at vi har sat vores underskrifter på principaftalen.”

 

For yderligere oplysninger: Pressesekretær i Statsministeriet, Christian Moselund Aaby, på pressetelefon +45 29 10 88 25.