Pressemeddelelser

Statsministeren rejser til London og Bruxelles for at drøfte ødelæggelserne på Nord Stream 1 og 2

Statsminister Mette Frederiksen mødes lørdag den 1. oktober med henholdsvis Storbritanniens premierminister, Liz Truss, i London og NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg og formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, i Bruxelles.

Både EU og NATO har udsendt erklæringer i kølvandet på skaderne på Nord Stream 1 og 2.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Regeringen ser på skaderne på Nord Stream 1 og 2 med den største alvor. Det handler om hele Europas infrastruktur, men alvoren mærkes selvsagt især hos os, da hændelserne er sket i vores nærområde. Jeg er i tæt dialog med vores partnere for at drøfte situationen og sikre et tæt samarbejde. Blandt andet om hvordan vi fremadrettet beskytter vores europæiske energiinfrastruktur bedre.”

Rejserne til London og Bruxelles kommer i forlængelse af samtaler med en række stats- og regeringschefer, herunder en videokonference med den tyske kansler, Olaf Scholz, den norske statsminister, Jonas Gahr Støre, og den svenske statsminister, Magdalena Andersson, som leder den svenske overgangsregering.

Der er begrænset plads for medier. For ønske om akkreditering til henholdsvis London (Downing Street 10) og Bruxelles send en mail til presse@stm.dk senest kl. 19.00 i dag den 30. september.

 

For yderligere oplysninger: Kontakt Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.