Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren tager imod Indiens premierminister

Statsminister Mette Frederiksen er vært, når Indiens premierminister Narendra Modi som led i en Europa-rundrejse kommer på officielt besøg d. 3.-4. maj. Det er første gang i 20 år, at en indisk premierminister er på officielt besøg i Danmark.

Premierminister Modis besøg sker i forlængelse af statsministerens officielle besøg i Indien i oktober 2021 og markerer det tætte dansk-indiske forhold. Fokus vil være på det grønne strategiske partnerskab, som Danmark og Indien indgik i 2020 og på den grønne energiomstilling, der ikke mindst i lyset af krigen i Ukraine er helt central.

Tirsdag d. 3. maj modtager Hendes Majestæt Dronningen sammen med Kronprinsparret premierminister Modi på Amalienborg, hvorefter Majestæten er vært ved en officiel middag.

Onsdag d. 4. maj vil statsministeren være vært for et indisk-nordisk topmøde, hvor regeringslederne fra Norge, Sverige, Island og Finland også deltager.  

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:
”Jeg glæder mig til at tage imod premierminister Modi. Vi har en god dialog og et godt samarbejde – ikke mindst gennem det grønne strategiske partnerskab. Danmark kan være med til at accelerere Indiens grønne omstilling. En grøn omstilling, der både vil være til gavn for klimaet og som kan bidrage til at mindske afhængigheden af importerede fossile brændstoffer. Samarbejdet rummer desuden et stort potentiale for danske virksomheder og vil kunne bidrage til vækst og grønne arbejdspladser – både i Danmark og i Indien. Jeg vil naturligvis også drøfte krigen i Ukraine med premierminister Modi og gøre det klart, hvor Danmark og EU står. Som et vigtigt medlem af det internationale samfund, kan Indien spille en væsentlig rolle ved at gøre sin indflydelse gældende.”

***

For anmodning om akkreditering se www.ipcd.dk

 

***

For yderligere oplysninger: Statsministeriet pressetelefon +45 29 10 88 25