Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeriet styrkes med nyt politisk sekretariat

Statsminister Mette Frederiksen har besluttet at udvide og styrke Statsministeriet med et nyt politisk sekretariat, der skal have særligt fokus på regeringens prioriterede projekter, politikudvikling og kommunikation, bidrage til at styrke den strategiske ledelse af regeringen samt øge den interne koordination mellem ministre og særlige rådgivere.

Til at lede det politiske sekretariat ansættes Martin Rossen som stabschef og han bliver fast medlem af regeringens Koordinationsudvalg og Økonomiudvalg samt rådgiver for statsministeren. Martin Rossen kommer fra en stilling som stabschef for Socialdemokratiets sekretariat på Christiansborg og har før det været kommunikationsdirektør i Microsoft og leder af TDC’s politiske afdeling.

Som særlige rådgivere for statsministeren ansættes endvidere Martin Justesen og Sara Vad Sørensen, der begge indgår i det politiske sekretariat. De bistår Martin Rossen i arbejdet med strategisk prioriterede projekter, kommunikation og koordination mv. Martin Justesen har været souschef for Socialdemokratiets sekretariat på Christiansborg og afdelingschef for Socialdemokratiets Kampagne- og Formandsafdeling. Sara Vad Sørensen har været souschef i Socialdemokratiets politiske afdeling på Christiansborg.

Martin Justesen får en rådgivende rolle i forhold til statsministerens udadvendte politiske aktiviteter, herunder større interviews, taler mv. Sara Vad Sørensen får en rådgivende rolle i forhold til statsministerens og stabschefens indadvendte politiske arbejde, herunder sager, der behandles i regeringens faste udvalg.

Oprettelsen af det politiske sekretariat skal ses som led i den styrkelse af Statsministeriet, som statsminister Mette Frederiksen har bebudet. I det politiske sekretariat vil i øvrigt indgå et antal medarbejdere fra centraladministrationen.

Mette Frederiksen udtaler:

”Jeg ønsker at lede en regering, hvor vi sætter en klar politisk retning for Danmark. Der er behov for en langsigtet strategi, hvor beslutningerne ses i en helhed. Hvis det skal lade sig gøre, så er der behov for at styrke den strategiske ledelse af regeringen, og det gør vi nu ved blandt andet at oprette et politisk sekretariat i Statsministeriet”.

”Vi har i Danmark et enormt kompetent embedsapparat, som er garanten for, at beslutninger træffes på et fagligt solidt grundlag, og at de efterfølgende implementeres. Det står imidlertid ikke i modsætning til, at vi nu styrker politikudviklingen og den politiske ledelse af regeringen, for i sidste ende skal en regering vurderes på de politiske resultater, vi skaber til gavn for danskerne”.

Med undtagelse af Finansministeriet ansættes øvrige særlige rådgivere for regeringens ministre i august.

***

Yderligere oplysninger hos pressesekretær Kristina Mie Hansen, tlf.: 3392 2262.