Pressemeddelelser

Statsministeren besøger Polens premierminister

Den europæiske forsvarsindustri skal styrkes, og Europa skal levere mere støtte og ammunition til Ukraine. Det er budskaberne, når statsminister Mette Frederiksen besøger Polens premierminister Donald Tusk mandag den 15. april i Warszawa.

”Vi står i en ny sikkerhedspolitisk situation med et aggressivt Rusland, der opruster markant. Der er behov for, at Europa tager mere ansvar for egen sikkerhed. Vi skal opbygge et stærkere forsvar og sikre mere ammunition og støtte til Ukraine. Her er Polen gået forrest. Til gavn for vores alles sikkerhed. Nu skal vi i fællesskab gøre mere for at styrke den europæiske forsvarsindustri. Det ser jeg frem til at drøfte med den polske premierminister,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Hovedfokus for mødet er Europas sikkerhed og forsvar samt fortsat støtte til Ukraine. Derudover vil også arbejdet med EU’s strategiske ramme, energisikkerhed og grøn omstilling være på dagsordenen.

”Et stærkere og konkurrencedygtigt EU kræver en fortsat ambitiøs grøn omstilling. Vi skal udbygge med meget mere vedvarende energi, blandt andet i Østersøen. Her er det afgørende, at vi fortsætter vores tætte samarbejde med Polen,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Danmark overtager i andet halvår af 2025 EU-formandskabet efter Polen. Polen, Danmark og Cypern indgår i et såkaldt trioformandskab, hvor der bl.a. samarbejdes om at sikre fremdrift inden for centrale prioriteter i EU.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.