Pressemeddelelser

Statsministeren er vært for møde om fremtidens EU

Formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, har indkaldt til en række møder om fremtidens EU og en potentiel udvidelse.

Et af de møder finder sted i dag klokken 19.30 på Christiansborg, når statsminister Mette Frederiksen og Charles Michel tager imod stats- og regeringscheferne fra Bulgarien, Finland, Irland, Letland og Sverige.

”I en ny geopolitisk virkelighed med Ruslands krig i Ukraine, situationen i Mellemøsten og en stor klimaudfordring, er det afgørende, at vi europæere står samlet og stærkt. Derfor er det også naturligt, at vi ser på mulighederne for at få flere lande ind i EU,” siger statsminister Mette Frederiksen og fortsætter:

”En sådan udvidelse laver man ikke over natten, og der er stadig et stort arbejde for landene, før de er klar til at blive medlemmer af EU. Det arbejde står vi klar til at hjælpe dem med. Samtidig skal vi sikre, at vi også står med et velfungerende og handlekraftigt EU på den anden side af en udvidelse. Et EU med en endnu stærkere international stemme.”

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.