Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren leder den grønne diskussion ved topmøde mellem EU og Den Afrikanske Union i Bruxelles

Statsminister Mette Frederiksen deltager den 17. - 18. februar i topmødet mellem EU og den Afrikanske Union i Bruxelles.

Covid-19-pandemien har ramt det afrikanske kontinent hårdt. Samtidigt har Afrikas udfordringer direkte konsekvenser for EU og Danmark. Det er derfor helt afgørende, at EU og Danmark styrker partnerskabet med Afrika og arbejder for fælles løsninger.

Statsministeren vil under topmødet blandt andet være medvært for et møde om klima, grøn omstilling, digitalisering og transport sammen med tre andre europæiske og afrikanske stats- og regeringschefer.

Danmark vil i forbindelse med topmødet også have fokus på spørgsmålet om migration, der er centralt for et styrket og balanceret partnerskab mellem EU og Afrika.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Jeg er gået ind til dette topmøde med en klar ambition om, at grøn energiomstilling og klimatilpasning skal være en central del i partnerskabet mellem det europæiske og afrikanske kontinent. Det har Danmark en stærk interesse i. Jeg er derfor stolt af, at Danmark er udpeget til at være medvært for den grønne diskussion.”

Umiddelbart forud for topmødet deltager statsministeren i et kort uformelt møde i Det Europæiske Råd om den seneste udvikling i relation til Rusland og Ukraine.

 

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.