Pressemeddelelser

Statsministeren og Argentinas præsident skal tale om global sikkerhed

Statsminister Mette Frederiksen mødes for første gang med Argentinas præsident Javier Milei, mandag den 15. april. Den argentinske præsident er blandt andet i Danmark i forbindelse med indkøbet af 24 danske F-16-kampfly.

”Jeg ser frem til at byde den argentinske præsident velkommen til Danmark. Vi lever i en tid med store globale udfordringer, og vi har brug for gode partnerskaber på tværs af kontinenter. Ikke kun i ord, men også med konkret handling. Jeg er glad for, at Argentina nu træder ind i F-16-fællesskabet. Det understreger det gode samarbejde mellem vores to lande, som styrkes yderligere med præsidentens besøg,” siger statsminister Mette Frederiksen. 

Mødet mellem de to regeringsledere vil desuden have fokus på at styrke den bilaterale relation mellem Danmark og Argentina, støtten til Ukraine, situationen i Mellemøsten, den geopolitiske situation og grøn omstilling. Mødet finder sted i Statsministeriet.

Besøget kommer i forlængelse af forsvarsministerens rejse til Argentina i marts måned, hvor en hensigtserklæring om salget af de danske F-16-kampfly til Argentina blev underskrevet.

Det er første gang, at en argentinsk præsident er på officielt besøg i Danmark. Danmark havde en samlet eksportindtægt fra Argentina på ca. 5,7 mia. kr. i 2022.

***

Presse

Besøget indeholder alene fotomuligheder. Det vil være muligt for pressen at tage billeder af præsidentens ankomst i Dronningeporten kl. 10.00. Derefter vil det være muligt at tage billeder fra det bilaterale mødes start.

Det kræver tilmelding til presse@stm.dk senest mandag den 15. april kl. 08.00. Gyldigt pressekort skal bæres synligt. Mødetid er klokken kl. 09.30 i Dronningeporten, Prins Jørgens Gård.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.