Pressemeddelelser

Statsministeren og Frankrigs præsident skal tale om støtten til Ukraine

Fredag den 17. maj mødes statsminister Mette Frederiksen med Frankrigs præsident Emmanuel Macron i Élysée-palæet i Paris.

Besøget vil være en anledning til at genbekræfte den stærke støtte til Ukraine. Udover Ukraine er det blandt andet EU’s strategiske dagsorden, sikkerhed og forsvar, europæisk konkurrenceevne og grøn omstilling, som vil blive diskuteret under mødet.

”Støtten til Ukraine står før alt andet, og det fylder i alle diskussioner på den internationale scene. Ukraine har akut brug for ammunition og for luftforsvar. Vi skal fortsætte med at levere uden at ryste på hænderne. Danmark bakker utvetydigt op om Ukraines kamp for frihed, så længe det kræves,” siger statsminister Mette Frederiksen og fortsætter:

”Krigen har allerede betydning for resten af Europa. Den internationale orden er udfordret. Vi kan ikke tage fred og frihed for givet på vores kontinent. Det kræver handling. Vi skal investere i vores forsvar, styrke vores konkurrenceevne for at sikre Europas globale indflydelse og stå sammen med vores tætte allierede som Frankrig. Europas fremtid er på spil. Jeg ser frem til at tale med præsident Macron,” siger statsministeren.

Det er anden gang, at statsminister Mette Frederiksen er til bilateralt møde hos den franske præsident. Sidste gang fandt sted i november 2019.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.