Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren tager imod Norges statsminister

Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen er vært, når den norske statsminister Jonas Gahr Støre kommer på officielt besøg onsdag den 9. marts.

Mødet finder sted i Statsministeriet, hvor de to regeringsledere vil afholde et frokostmøde. Der vil efterfølgende blive afholdt et kort doorstep i Spejlsalen i Statsministeriet kl. 13.20-13.30.

Mødet vil have fokus på international sikkerhed, herunder krigen i Ukraine, NATO-samarbejdet og det transatlantiske samarbejde. Herudover vil energiforsyningssikkerhed og grøn omstilling være på dagsordenen.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Ruslands uacceptable invasion har kun gjort behovet for at stå sammen i Norden større. Jeg ser også frem til at drøfte, hvordan vi kan fremme den grønne omstilling og gøre os uafhængig af russisk gas.”

***

Det vil være muligt for pressen at tage billeder ved ankomsten i Dronningeporten kl. 12.00. Presse, der ønsker adgang til fotopool, skal ankomme senest kl. 11.30. Det kræver tilmelding til presse@stm.dk senest tirsdag den 8. marts kl. 15. Gyldigt pressekort skal bæres synligt.

Mødetid for pressen klokken kl. 11.30 i Dronningeporten, Prins Jørgens Gård.

Der kræves ligeledes tilmelding for at deltage i doorstep. For tilmelding send en e-mail til presse@stm.dk senest onsdag den 9. marts klokken 12.00. Gyldigt pressekort skal bæres synligt.

Journalister har adgang til Spejlsalen fra kl. 12.50.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.