Pressemeddelelser

Statsministerens kommentar til anbefalinger

Der er i dag blevet præsenteret en række anbefalinger fra de danske myndigheder, der nu anbefaler, at alle husstande kan klare sig i tre døgn, hvis krisen rammer.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Vi står over for et mere komplekst trusselsbillede, og derfor synes jeg, at det er fornuftigt. For eksempel advarede efterretningstjenesterne for nylig om en skærpet hybrid trussel mod Danmark. Samtidig har vi i løbet af 2023 også været vidne til stormflod og oversvømmelser. Det bliver vi nødt til at forholde os til.”

Myndighedernes anbefalinger kan ses på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

”Det er vigtigt for mig at understrege, at Danmark stadig er et trygt og sikkert land. Vi lever i et af verdens bedste samfund. Men et moderne samfund som vores er også sårbart. Det gælder ikke mindst med den sikkerhedspolitiske situation i Europa. Et nedbrud et sted kan få konsekvenser andre steder. For eksempel for adgangen til strøm og vand. Derfor håber jeg også, at vi danskere vil tage positivt imod myndighedernes anbefalinger. For det stiller os stærkere som samfund, hvis vi alle gør lidt,” siger statsminister Mette Frederiksen.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.