Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Tidligere pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med Romano Prodi og Pat Cox på Marienborg den 28. november 2002

Den 28. november om aftenen mødes statsminister Anders Fogh Rasmussen på Marienborg med Europa-Parlamentets formand Pat Cox og EU-Kommissionens formand Romano Prodi.

Der er tale om et møde mellem formændene for EU’s tre centrale institutioner – Europa-Parlamentet, Kommissionen og Rådet. Statsministeren er som formand for Det Europæiske Råd vært for mødet.

Statsministeren udtaler i den anledning:

”Hovedemnet for vores drøftelse vil være forberedelsen af det kommende møde i Det Europæiske Råd i København den 12.-13. december. Jeg finder det nyttigt at have lejlighed til at drøfte dagsordenen for topmødet i København med Cox og Prodi, før jeg i næste uge indleder min rundrejse til EU-landenes hovedstæder.

Samtidig vil vi på mødet tage bestik af arbejdet i Konventet om EU’s fremtid.

Endelig er disse møder nyttige til at styrke og videreudvikle det gode samarbejde mellem de tre EU-institutioner.”

* * *

Mødet, der har karakter af en arbejdsmiddag, finder sted kl. 21.00-22.30 på Marienborg, Nybrovej 410, Lyngby.

Der vil være et door step-arrangement og photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af Europa-Parlamentets formand Pat Cox og EU-Kommissionens formand Romano Prodi kl. 21.00 samt ved begyndelsen af arbejdsmiddagen.

Det kan i den forbindelse oplyses, at statsministeren vil benytte lejligheden til at ønske Pat Cox tillykke og servere en lagkage for denne, da dagen samtidig er Pat Cox’s 50 års fødselsdag.

Kontaktinformation:

Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35/40 80 36 88.

Michael Helbo, 33 92 22 22/40 80 36 85.