Indholdet på denne side vedrører regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV (1998-2001)
Tale

''Ungt blad, ungt jubilæum'' Statsminister Poul Nyrup Rasmussens tale ved Erhvervsbladets 25 års jubilæum 20. august 1999

På utallige opfordringer - i hvert fald én - vil jeg gerne gøre et par bemærkninger til et usædvanligt jubilæum, til et ungt jubilæum, men til et meget vigtigt jubilæum.

Jeg synes det er vigtigt for det første at ønske tillykke med de 25 år som dagblad. Erhvervsbladet er faktisk det yngste på stammen af dagblade i Danmark.

Det er en succeshistorie, der nok er værd at lægge mærke til. Det at starte et dagblad, og kunne fejre sit 25 års jubilæum er ingen automatisk historie. Det kræver vedholdenhed, det kræver beslutsomhed. Det kræver også udholdenhed på dage, hvor det er sværere end andre dage.

Jeg vil sige tak til Kallesø, den politiske redaktør, for din måde at forholde dig til politisk journalistik på. Ikke tak for alle roserne - dem har der ikke været så mange af - og heller ikke tak for kritikken - den har ofte været berettiget - men mere tak for din saglige, gode, sobre tilgang til stoffet. Du repræsenterer for mig en meget vigtig stemme i det journalistiske kor og dit blad med.

Vi har brug for soberhed. Vi har brug for sammenhæng. Vi har brug for indsigt i en tid, hvor alting skal gøres op på 6 sekunder mellem reklamerne.

* * *

Jeg synes også, at I beviser, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Der er iøvrigt et fransk ordsprog som siger: 'Tænk meget, sig lidt, skriv endnu mindre' - Erhvervsbladet følger den linie helt konsekvent!!

I skriver ikke meget, men det I skriver, det er til gengæld ordentlig.

Jeg tror det var Thomas Jefferson som mente, at annoncerne indeholder de eneste sandheder man kan stole på i en avis. Jeg vil sige: Det passer ikke i jeres tilfælde.

Selvom I undgår de store overskrifter, har I jeres meningers mod. Jeg tror ikke, der er nogen blandt læserne, som er i tvivl om, hvordan Erhvervsbladet så på formueskatten. Den havde I jo også held til at få afskaffet - med lidt hjælp fra de borgerlige naturligvis!

Faktisk er I så glade for jeres synspunkter på Erhvervsbladet, at I gerne gentager dem på lederpladsen flere dage i træk!

Kallesø har fortalt mig sammenhængen og sådan er det jo. Der er søreme også noget vi gentager flere dage i træk i politik. Det behøver det ikke at blive ringere af.

Jeg vil for min part sige, at i en tid, hvor de store har det med at blive større, og de små har det med at blive mindre eller helt forsvinde - er det altså ret vigtigt, at Erhvervsbladet er her.

Jeg synes I er blandt blomsterne i den store skov som gør, at det hele bliver pænere at se på, og til at holde ud at høre på. Bladet er med til at kvalificere vores politiske debat. Det har vi sandelig også brug for.

Rigtig tillykke endnu engang med det første jubilæum og held og lykke med de kommende. Held og lykke i det daglige arbejde.